Am spus/scris de multă vreme că Donald Trump nu are cum să piardă prezidențialele americane în fața Kamalei Harris. Sunt multe articole ale mele din Cotidianul în care mi-am asumat o susținere cu argumente a fostului și viitorului președinte american.
Unii m-au acuzat că nu sunt corect/imparțial din punct de vedere profesional, alții că sunt plătit de republicani să favorizez un infractor sau alte bazaconii pe care nu are rost să le amintesc aici.
Am să pun deoparte opțiunile personale și voi încerca în cele ce urmează să analizez victoria fără drept de apel a lui Donald Trump în scrutinul electoral american de marți, 5 noiembrie 2024k, căci miliardarul american nu a câștigat numai al doilea mandat la Casa Albă. Odată cu victoria lui Donald Trump, republicanii și-au asigurat majoritatea în atât în Senat cât și în Camera Reprezentanților, ceea ce înseamnă că procedura unui eventual nou impeachment (demitere) va fi mult mai greu de trecut prin cele două camere.
Să vedem acum care sunt elementele principale ale unei victorii neluate în calcul în evaluările umflate ale Propagandei neomarxiste aliniată în spatele Kamalei Harris. |n primul rând, nimeni nu a crezut că Trump va câștiga din nou luptând singur împotriva tuturor: mass-media, fonduri de campanie mult mai mici decât contra-candidata democrată, servicii secrete ostile, procurori și judecători democrați corupți, care i-au întocmit dosare la comandă și l-au hărțuit ani de zile prin tribunale etc.
Câștigase în 2016 tot în fața unei femei, Hillary Clinton, deși era creditat cu sub 10% șanse, lucru neluat în seamă de strategii de campanie ai Kamalei Harris. Mai în glumă, mai în serios, aș spune că guralivul Donald Trump a stabilit un record unic în istoria prezidențialelor americane, după ce la interval de 8 ani sedus/sedat/anihilat/anesteziat două femei fără să fie acuzat de viol: Hillary Clinton în 2016 și Kamala Harris în 2024!
Al doilea element ar fi legitimitatea contestată a contra-candidatei. Cum să devii candidat peste noapte fără să treci printr-un scrutin electoral în propriul partid? Amintesc faptul că la prezidențialele din 2020 aspiranta la Biroul Oval de la Casa Albă a obținut sub 2% la alegerile primare ale democraților, fiind nevoită să se retragă din cursă prima! Să nu fi știut strategii ei de campanie că în democrație o candidatură nu se moștenește (cu fonduri cu tot!), că America nu este un regat sau o împărăție în care regele sau împăratul își desemnează urmașii?!
La fel de mult a contat (in)competența Kamalei Harris. Poate vedea cineva o fostă procuroare submediocră conducând economia, politica internă și externă ale unei puteri mondiale de talia Americii?! Crede vreun american că un asemenea candidat poate răspunde la astfel de provocări? E suficient să comparăm cifrele primului mandat al lui Donald Trump cu “realizările” Kamalei și avem în față imaginea completă a incompetenței!
Nu în ultimul rând, efortul uriaș depus de Trump în campanie a fost decisiv. La 77 de ani, fostul și viitorul președinte a bătut America în lung și-n lat, a ținut mitinguri electorale – uneori în două orașe diferite în aceeași zi!
Ar mai fi multe de spus despre meciul Donald Trump – Kamala Harris, dar mă opresc aici. Nu înainte de a trage concluzia finală: prostocrația nu are loc la Casa Albă!
New York, 5 noiembrie 2024
Corespondență din New York de la Grigore L. Culian
Sursa: Cotidianul