luni, noiembrie 11, 2024

Serviciul secret al Armatei, prins în mafia secretelor de stat. DGIA este punctul nevralgic în dosarul „Mită pentru certificate ORNISS”

Gheorghe Florea a fost conectat la interese de afaceri rusești, iar finul său, Radu Mihai Mărgineanu, a fost apropiat de Bittner- Petrache. Elementul care-i leagă este Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), scrie Independentnews.

Gheorghe Florea, celebrul „Florea Bragadiru”, și Radu Mihai Mărgineanu sunt personajele- cheie din caracatița acordării contra-cost de certificate de acces la informații secrete, devoalată de procurorii DNA care-l anchetează pe senatorul liberal Eugen Pîrvulescu.

Gheorghe Florea a fost multă vreme conectat la interese de afaceri rusești, iar Radu Mihai Mărgineanu, a fost apropiat de Bittner- Petrache, adică de „Mafia personală a lui Adrian Năstase”.

Elementul comun este Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), unde Gheorghe Rotaru, nașul lui Radu Mărgineanu, a fost șef, iar Mărgineanu a intervenit pentru a urgenta verificările de securitate în cazul denunțătorului din dosarul Pîrvulescu.

Ce conține dosarul

Dosarul deputatului Eugen Pîrvulescu (ex- PNL) scoate la iveală o rețea de corupție care reprezintă un pericol la adresa securității naționale.

Eugen Pîrvulescu

Acuzațiile împotriva lui Eugen Pîrvulescu se referă la faptul că, în anul 2022, el negocia un post pentru șefia Companiei Naționale de Investiții (CNI) și „tranzacționa” o mită de 60.000 de euro pentru a-i obține unui „favorit” – Marin Țole – certificatul ORNISS.

Procurorii DNA care investighează acest dosar au stabilit următoarele fapte:

– în 2022 senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu îl dorea la conducerea Companiei Naționale de Investiții pe Marin Țole, denunțător în dosar.

– acesta ocupa funcţia de secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării. Pentru a deveni director CNI avea nevoie de un certificat de acces la informații secrete de stat eliberat de ORNISS.

– în acest sens Marin Țole a discutat cu Eugen Pîrvulescu pentru a se interesa de stadiul verificărilor ORNISS și a urgenta obținerea certificatului.

Marin Țole

– de asemenea, Marin Țole a discutat și cu Cătălin Burcescu, apropiat al lui Pîrvulescu și doctorand al profesorului Marius Petrescu, directorul general al ORNISS încă de la înființarea sa. Burcescu este fost șef al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM),

– Burcescu i-a spus lui Țole că directorul ORNISS i-a dat numărul de telefon al lui Gheorghe Florea, despre care a susținut că l-ar putea ajuta cu urgentarea obținerii certificatului.

– Țole l-a sunat pe Florea, s-a întâlnit cu acesta la biroul lui, ocazie cu care Florea i-a transmis că îl va pune în legătură cu o altă persoană, despre care a afirmat că avea conexiuni în interiorul serviciilor de informații.

– într-o altă întâlnire, Florea i-a prezentat lui Țole o persoană care s-a recomandat „Radu”. Este vorba de Radu Mihai Mărgineanu.

Radu Mihai Mărgineanu

Acesta a afirmat că avea cunoștințe în cadrul structurii care are atribuții în efectuarea verificărilor care se fac în procedura de obținere a avizului, DGIA, susținând că poate interveni pentru urgentarea obținerii acestuia.

60.000 de euro ar fi trebuit să-i dea Ţole lui Mărgineanu pentru urgentarea procedurilor în obţinerea certificatului ORNISS. Ţole a povestit la DNA că nu a avut atâţia bani, motiv pentru care Eugen Pîrvulescu s-ar fi oferit să-l ajute. 150.000 lei, banii primiţi de la senator, ar fi fost livraţi lui Mărginean, urmând ca la obţinerea avizului să-i remită tot acestuia şi restul de 30.000 de euro. Certificatul de acces nu a mai venit însă, iar Țole a făcut un denunț la DNA.

În dosar Eugen Pîrvulescu și Cătălin Burcescu sunt cercetați pentru cumpărare de influență, iar Gheorghe Florea și Radu Mărgineanu pentru trafic de influență.

Cine este Gheorghe Florea

Omul de afaceri Gheorghe Florea, milionarul din Bragadiru, este membru al Masoneriei din România, unde este maestru mason de grad 33, Mare Maestru Suveran, Mare Comandor al Supremului Consiliu al Anticului şi Primitivului Rit de Memphis din România.

Gheorghe Florea

În trecut, el a împrumutat sume importante de bani de la oameni de afaceri moldoveni și ruși.

Potrivit Newsweek, Gheorghe Florea „Bragadiru” a fost cel care l-a însoţit, la o întâlnire cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, pe Alexandr Kondiakov, Mare Secretar al Marii Loji a Rusiei. Alexandr Kondiakov este un influent consultant politic, membru al Asociaţiei Europene a Consultanţilor Politici şi lider al masoneriei ruse.

El deţine firma Novokom, printre clienţii săi numărându-se administraţia prezidenţială a Rusiei. Kondiakov a fost coleg la KGB cu Vladimir Putin.

Sub semnătura lui Gheorghe Florea – „Bragadiru“ au fost emise peste 60 de cecuri şi bilete la ordin fără acoperire. Conform legii, eliberarea acestor documente înseamnă cumul de fals şi uz de fals.

În anul 2006 afacerile lui Gheorghe Florea erau la un pas de faliment. El începuse să acumuleze datorii, iar fabrica de alcool Fulger Bragadiru era pe butuci.

Gheorghe Florea a bătut palma cu Vladimir Iarmomedov – cetăţean din Republica Moldova – pentru un împrumut de peste 200.000 de lei. Firma Proiect Construct a continuat să emită cecuri sub semnătura lui Gheorghe Florea pentru stingerea datoriei avută la cetăţeanul moldovean, dar fiecare filă a fost respinsă.

Cine este Radu Mihai Mărgineanu

Radu Mihai Margineanu este finul lui Gheorghe Rotaru, fost șef DGIA, și asociat al său în firma in firma Compatible Systems International SRL, unde capitalul social este împărțit 50% – 50%.

Este un nume conectat cu membrii gruparii Bittner-Petrache. Concret, este nașul nepotului lui Adrian Petrache, fiind considerat de presa de acum 20 de ani ca fiind și omul lui Alexandru Bittner.

Poreclit de prieteni „Radu Grasu”, Margineanu este și el un vechi client al dezvăluirilor EVZ despre traseul ciudat al unui pachet de 45% din actiunile postului Realitatea TV. Acest pachet a fost cumparat de Radu Mărgineanu în mai 2004, de la Silviu Prigoană cu numai 4,5 milioane de lei vechi.

O lună mai tarziu, Mărgineanu a vândut aceleași actiuni cu 5.553.297 dolari către Radoway Limited, un off-shore din zona lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Mărgineanu fusese recomandat de Blue Link Comunicazzioni, firma elvetiană a lui Vîntu.

Radu Margineanu a făcut afaceri cu tehnică militară, folosind o companie din Anglia. În România, lucra cu Biroul notarial „Vlădică, Rațiu, Gheorghe”, patronat de Janina Rațiu și Gheorghe Vlădică.

Janina Rațiu este fiica generalului de securitate Gheorghe Rațiu, ultimul sef al temutei Direcții I a Securității Statului, care desfășura cele mai groaznice acțiuni de poliție politică.

Consilier prezidențial

În 2012, Gheorghe Rotaru, nașul lui Radu Mărgineanu, a fost numit consilier prezidenţial la Departamentul Securităţii Naţionale. Un personaj extrem de controversat, gen Rotaru a fost numit la DSN în timpul interimatului lui Crin Antonescu în funcția de Președinte al României, urmare a suspendării lui Traian Băsescu din vara lui 2012.

Generalul în rezervă, în vârstă de 65 de ani, a fost şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei în perioada 1999-2005.

CV-ul său de dinaintea acestei funcţii este consistent: ofiţer la Marele Stat Major (1984-1986), reprezentant al ICE Romtehnica la Cairo şi Londra (1986-1987 şi 1988-1989), ataşat militar, aero şi naval, la Londra (1990-1993), reprezentant militar la NATO, Bruxelles (1996-1999).

Gheorghe Rotaru

De asemenea, după ce a fost trecut în rezervă, generalul a fost consilier al ministrului Apărării Naţionale, Sorin Frunzăverde, de la PD, în perioada 2006-2012.

Gheorghe Rotaru a fost unul dintre personajele principale ale serialului „Cupola”, publicat de „Evenimentul zilei” în 2006, care cuprindea afacerile dubioase derulate de foşti conducători ai serviciilor secrete româneşti împreună cu reprezentanţi ai fostei Securităţi.

Imediat dupa ce a trecut in rezerva, generalul Rotaru s-a implicat in afaceri. Este asociat (50%) in firma Compatible Systems International SRL, infiintata in 2006 si axata pe intermedieri de logistica militara.

Întrebări la care trebuie răspuns

Dosarul DNA împotriva senatorului Eugen Pîrvulescu prezintă o situație de o gravitate maximă într-un stat de drept, membru al NATO, aflat la granița unui război în desfășurare, în care este implicată Rusia: tranzacționarea verificărilor de securitate și a dobândirii certificatelor ORNISS, prin care se obține acces la secrete de stat.

Câteva chestiuni trebuie urgent clarificate, scrie fostul jurnalist de investigații Răzvan Belciuganu pe pagina sa de Facebook, iar instituțiile statului, în frunte cu Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), trebuie să ofere publicului răspunsuri la următoarele aspecte:

1. L-a direcționat directorul general al ORNISS, Marius Petrescu, pe propriul doctorand pentru grăbirea procedurilor ORNISS spre Gheorghe Florea? Dacă da, cum de l-a ales pe un personaj aflat în legătură de afaceri cu spațiul rusesc, cel indicat? Au mai fost cazuri în care a făcut acest lucru? Poate chiar alți doctoranzi cu solicitări și interese în zona certificatelor ORNISS?

2. Radu Mărgineanu s-a folosit de relația de familie cu Gheorghe Florea, fost șef al Direcției Generale de Informații a Apărării? Dacă da, în ce mod? Au mai fost cazuri similare?

3. Au fost afectate în vreun fel verificările de securitate din cazul acesta, în care DNA acuză că s-au plătit mită 60.000 de euro pentru grăbirea procesului de obținere a certificatului ORNISS pentru cel ce ar fi urmat să fie director general al Companiei Naționale de Investiții?

4. Au intervenit Florea și Mărginean pentru urgentarea procedurilor sau doar s-au lăudat că o pot face? Dacă da, la cine au intervenit? Care a fost filiera și care este natură relațiilor oamenilor de afaceri cu cadre militare în activitate? De unde provin acele cadre militare, țînând cont că, probabil, verificările de securitate în cazul funcției de director CNI sunt făcute de SRI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Din aceeasi categorie

Ia pastila SRS

Ultimele articole